Sikersztori Rákoshegyen – Licittel egy héten belül eladva

Charley barátom befektető, ingatlan közvetítő és ingatlan fejlesztő. Bár a home staging elveivel teljesen képben van, nem igazán volt türelme eddig a korábbi projektjeit a staging erejével csúcsra járatni. Mindig jó üzleteket kötött, ezért a haszna így is elégséges volt.

Persze én mindig kapacitáltam, hogy ne hagyjon már benne a projektekben pénzt azzal, hogy üresen adja tovább őket. Így most ennél a fejlesztésnél felkért a felkészítésre. Egy 17. kerületi nagy házat vásárolt meg évekkel ezelőtt, amit 5 belső kétszintes különálló lakásra bontott, beépítve a tetőtereket. Osztatlan közös tulajdonként tervezte értékesíteni őket.

A feladatom most az első elkészült lakás és a hozzá tartozó kis előkert felkészítése volt.

A cél és a célcsoport

A cél most a nagyon gyors értékesítés volt, mert az első lakás értékesítéséből származó pénzre SOS szükség volt a fejlesztés folytatásához.

A célcsoport tekintetében a családokat céloztuk meg, kicsit már nagyobb gyerekekkel, mert a már megbízásomkor bent lévő nagyon kompromisszumos meredek lépcső se időseknek, se kisgyerekeknek nem lett volna ideális.

Design a meglévő adottságokhoz igazítva

Bár teljesen ellenkezik a home staging elveivel, megrendelőm elcsábult egy látványos papagájos, színes csempepanelre a fürdőszobába. Így az én kezem már meg volt kötve. Ehhez kellett igazítanom a berendezést, dekorációt. Így az egész lakásban és kertben vittük a kicsit zöldes, színes, természetes anyagokból összeállított vidám vonalat. Ez illik is a családos, gyerekes célcsoporthoz, így nem volt különösebb belső harc elfogadnom a papagájok diktálta irányvonalat.

Külön küzdelem volt a projekt elején, hogy rávegyem a fiúkat, hogy a tetőteret is alakítsák ki rendesen. Szerkezet készen akarták átadni, hogy majd a vevő… Végül csak beleimádkoztam tetőtéri ablakokat, karton falakat, hogy szobák alakuljanak ki és meggyőztem a tetőtér teljes berendezéséről, készre csinálásról is őket.

A lámpázásnál nem fogadták meg a javaslataimat, de ezt már megszoktam. A férfi ügyfeleimnek mind valami fura fétise van a lámpákkal kapcsolatban. Imádnak lámpákat válogatni, vásárolni. Többnyire itt költenek el pár tízezer felesleges forintot és bontják meg egyúttal a harmóniát. De erre már csak legyintek. Hiszen tudjuk, hogy a HS-ben 80% is elég. Hagy játszanak az ügyfelek. Ennyi belefér. 🙂

Mivel a házban további lakások is készülnek, így a bútorokat megvásároltuk, nem béreltük. Ha nem veszik meg ezzel a lakással, akkor simán visszük tovább őket. a következőkbe.

Funkciók kialakításának és a bútorozásnak a nehézségei

Nem kis fejtörést okoztak a kicsi, szabdalt terek. Az amerikai konyhás nappalinak szánt tér nagyon kicsi volt. Ráadásul szabad átjárást kellett biztosítani az emeletre induló lépcsőhöz, így az étkező, nappali, konyha funkciót csak hosszas sakkozgatással, a megfelelő méretű bútorok kiválasztásával lehetett megoldani.

Az emeletre felérkezve is egy olyan térbe jutunk, ami szobaként nehezen értelmezhető a tetőgerendák miatt. Így itt a tulajdonos egy gyerek hencsergőt álmodott meg, amit én további bútorozással, tanulósarok kialakításával tudtam támogatni.

Rekord gyors értékesítés

Ennél a projektnél nem kellett áraznom, mert azt Charley csinálta. Úgy árazta be, hogy vonzó legyen és gyorsan tovább léphessen a következő lakásra. Én nagyon bizonytalan voltam a lakás osztatlan közös mivolta miatt és a lépcső használhatósága miatt.

Végül teljes megdöbbenésemre a lakásra roham volt. Licittel kelt el egy hét alatt. Ez még engem is nagyon meglepett. A home staging nagyon működött, Charley pedig briliáns értékesítő. Jöhet a következő lakás!

A home staging tényleg működik?

Fun fact, hogy a felkészítés során Zoli, Charley szuper mindenes kivitelezője csak a fejét csóválta egész végig. Nem értett egyet a kéréseimmel és egyáltalán nem értette, hogy miért kell ez a „púder”. Véleménye szerint ő kimondottan célcsoportja lehetne ennek a lakásnak és őt ezek a csecsebecsék egyáltalán nem hatják meg.

Charley végül még eladás után is folyamatosan mutogatta a lakást, hiszen az referencia a további négy épülő lakáshoz. Azt reméli, hogy amíg a vevő hitelére vár, addig ezzel a „bemutató” lakással vevőt talál már a továbbiakra is, mielőtt még azok elkészülnének.

Okosan hagyta Zolinak is, hogy ő mutogassa a lakást az érdeklődőknek, hagy büszkélkedhessen a mester is a munkájával. Zoli teljesen megdöbbenve tapasztalta, hogy a megtekintők mennyire odáig vannak a lakásért. Minden részleten hosszasan elidőztek, ámultak – bámultak, agyon dicsérték. Így ő is még büszkébben húzhatta ki magát és persze mostantól ő a legnagyobb HS rajongó(m).

Ha tetszett ez a munka, szűrj rá a referenciáim között a jobb felső sarokban a többi ingatlan fejlesztési projektre.

Fotók: Erdőháti Áron